Anar al contingut

Visites escolars

ATL us ofereix la possibilitat de visitar la planta potabilitzadora del Ter, situada a Cardedeu; la planta potabilitzadora del Llobregat, situada a Abrera i la dessalinitzadora d’aigua de mar situada al Prat de Llobregat.

Estacions de tractament d’aigua potable (potabilitzadores)

Són les instal·lacions que tracten les aigües dels rius Ter i Llobregat i que un cop ja són potables es distribueixen fins els dipòsits dels municipis que reben aigua de la xarxa Ter-Llobregat.

La visita consisteix en la projecció d’un audiovisual sobre el cicle de l’aigua i el funcionament d’una potabilitzadora i a continuació es fa un recorregut per la planta seguint el mateix camí de l’aigua.

La visita a la potabilitzadora del Ter també compta amb un taller sobre la filtració per als alumnes de Primària.

Dessalinitzadora del Llobregat

La dessalinitzadora del Llobregat està situada al Prat de Llobregat i capta l’aigua del mar per transformar-la en aigua potable.

La visita consisteix en una presentació dels motius de construcció de la planta, una explicació del procés d’osmosi inversa i, a continuació, una visita per la instal·lació. De manera complementària i segons el nivell del grup, es porta a terme un taller didàctic sobre l'osmosi.

Les visites són gratuïtes i estan dinamitzades per monitors experts que adapten el nivell de les explicacions al dels alumnes.

 

Horari i durada de les visites

  • Taller + visita: 2 hores
  • Les visites es fan de dilluns a divendres de 10 del matí a 1 del migdia i de 3 a 5 de la tarda (exceptuant els divendres, només en horari de matí).

Nivell de les visites. A qui estan adreçades?

  • Alumnes de primària: únicament ETAP Ter

  • Alumnes d'ESO, batxillerat i cicles formatius: potabilitzadores del Ter i del Llobregat i dessalinitzadora.

Com fer la inscripció?

  • Podeu sol·licitar més informació o concertar una visita enviant un correu electrònic a visites@atl.cat 

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.