Anar al contingut

Govern obert i transparència

L’Administració ha de donar compte a la ciutadania de la seva activitat i de la gestió dels recursos públics que s’han posat al seu abast i, per això, ha de ser transparent, accessible i regir-se pel principi del bon govern.

Els eixos que concreten i garanteixen la transparència de la Generalitat de Catalunya són la publicitat activa, el dret d’accés a la informació pública i les dades obertes.

La publicitat activa implica ser proactiu a l’hora d’informar sobre l’organització institucional i l’estructura administrativa, la gestió econòmica, comptable, pressupostària i patrimonial, les decisions i actuacions de rellevància jurídica, la planificació i programació, la contractació pública, els convenis de col·laboració, les subvencions, etc.

El dret d’accés a la informació pública garanteix que la ciutadania pugui requerir i obtenir informació pública.

El portal de dades obertes de la Generalitat posa a disposició de la ciutadania i de les empreses fitxers de dades d’accés lliure i gratuït, amb l’objectiu que la informació de caràcter públic sigui fàcilment reutilitzable.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.