Anar al contingut

Gestió de l'aigua

El sistema Ter Llobregat és una complexa trama d’instal·lacions de captació, plantes de tractament d’aigua, dipòsits, estacions de bombament i xarxes de distribució que permeten que l’aigua provinent dels rius Ter, Llobregat i Cardener arribi als municipis amb qualitat òptima per al consum humà.

Actualment aquest sistema compta també amb l'aportació d'aigua de mar dessalinitzada a les plantes del Llobregat (El Prat de Llobregat) i de la Tordera (Blanes). Un cop surt dels dipòsits de capçalera de cada població, la responsabilitat de la distribució als domicilis és competència de cada ajuntament.

ATL s’abasteix d’aigua regulada en sis embassaments: el de La Baells, el de la Llosa del Cavall i el de Sant Ponç, a la conca del Llobregat, i el de Sau, el de Susqueda i el del Pasteral, a la conca del Ter.

Per ser coherents amb aquesta gestió de l’aigua des d’ATL es treballa en:

  • Optimització dels recursos hídrics de que es disposa
  • Millores en el tractament de l’aigua, que inclouen estudis de nous reactius per adaptar-se a la normativa europea, proves en planta pilot i aplicació de noves tecnologies
  • Automatització de les instal·lacions implicades en el procés de tractament
  • Augment i millora dels mètodes dels controls analítics de l’aigua
  • Tractament dels fangs subproducte del procés de potabilització, per a maximitzar la quantitat d’aigua produïda
Gestió de l'aigua ATL
Infografia que mostra les connexions existents entre les diferents instal·lacions de producció d’aigua que formen la xarxa Ter-Llobregat. La ITAM Tordera està connectada amb l’ETAP Ter per mitjà d’una canonada de doble sentit. L’ETAP Ter està connectada també amb l’Estació distribuidora de Trinitat i amb l’estació de bombament de Sant Quirze del Vallès, que també rep aigua dels dipòsits de cota 250. L’ETAP Llobregat està connectada amb el dipòsit de Masquefa, alhora connectat amb l’ETAP Cardener per mitjà d’una canonada de doble sentit, i amb els dipòsits de cota 250. L’ETAP Llobregat està també connectada amb l’estació distribuidora de Fontsanta amb una canonada de doble sentit, que, al seu torn, està connectada amb la ITAM Llobregat. Les dues estacions distribuidores estan connectades entre elles per mitjà d’una canonada de doble sentit.

Dessalinitzadores (ITAM)

Estacions distribuïdores

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.