Gestió de l'aigua

El sistema Ter Llobregat és una complexa trama d’instal·lacions de captació, plantes de tractament d’aigua, dipòsits, estacions de bombament i xarxes de distribució que permeten que l’aigua provinent dels rius Ter, Llobregat i Cardener arribi als municipis amb qualitat òptima per al consum humà.

Actualment aquest sistema compta també amb l'aportació d'aigua de mar dessalinitzada a les plantes del Llobregat (El Prat de Llobregat) i de la Tordera (Blanes). Un cop surt dels dipòsits de capçalera de cada població, la responsabilitat de la distribució als domicilis és competència de cada ajuntament.

ATL s’abasteix d’aigua regulada en sis embassaments: el de La Baells, el de la Llosa del Cavall i el de Sant Ponç, a la conca del Llobregat, i el de Sau, el de Susqueda i el del Pasteral, a la conca del Ter.

Per ser coherents amb aquesta gestió de l’aigua des d’ATL es treballa en:

  • Optimització dels recursos hídrics de que es disposa
  • Millores en el tractament de l’aigua, que inclouen estudis de nous reactius per adaptar-se a la normativa europea, proves en planta pilot i aplicació de noves tecnologies
  • Automatització de les instal·lacions implicades en el procés de tractament
  • Augment i millora dels mètodes dels controls analítics de l’aigua
  • Tractament dels fangs subproducte del procés de potabilització, per a maximitzar la quantitat d’aigua produïda

Dessalinitzadores (ITAM)

Estacions distribuïdores

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.