Anar al contingut

Activitat educativa

Avís!

Com a mesura contra la Covid-19, les visites presencials a les instal·lacions romanen cancel·lades fins a nou avís. 

ATL ha desenvolupat activitats en línia i recursos alternatius per donar a conèixer de manera telemàtica les seves instal·lacions i els processos de potabilització i dessalinització.

ATL us proposa la realització d’un itinerari didàctic virtual per tal de conèixer com s’aconsegueix fer arribar aigua potable i de qualitat a les nostres llars. Aquest itinerari comprèn la realització d’una activitat autònoma prèvia a la visita, un taller telemàtic guiat per dos educadors i la visita virtual de les instal·lacions.

Per a més informació sobre els continguts curriculars, durada, acompanyament i altres detalls, descarregeu-vos aquest document.

 

Activitat autònoma prèvia a la realització de la visita:

Aquesta activitat està pensada per fer-se de manera autònoma, ja sigui individualment o per grups. Pretén ser una introducció a la temàtica, repassant el cicle urbà de l’aigua i fent reflexionar l’alumnat sobre la importància d’aquest recurs per la vida. Descarregar document.

 

Taller telemàtic guiat:

El taller està guiat per dues persones edu­cadores que realitzaran les explicacions, acompanyaran l’alumnat en les dinàmiques més autònomes i resoldran els dubtes que sorgeixin. La plataforma virtual per dur a terme el taller serà pactada prèviament amb la persona responsable del grup que haurà d’estar connectada durant el desenvolupament de l’activitat.

La persona responsable re­brà, prèviament, unes pautes pel correcte desenvolupament del taller i un llistat del mate­rial necessari que haurà de reenviar a l’alumnat.

Per a més informació sobre els continguts curriculars, la durada i el desenvolupament de l’activitat, descarregueu-vos aquest document.

 

Visites virtuals:

Les visites virtuals es basen en una primera part introductòria (resum de les funcions de la instal·lació i del rol d’ATL), una “parada virtual” (amb imat­ges, animacions i explicacions escrites) per a cadascun dels processos de la instal·lació i un tancament a mode de reflexió sobre l’ús responsable de l’aigua.

Des d’aquest enllaç podreu dur a terme la visita virtual a la dessalinitzadora del Llobregat (ITAM Llobregat). Properament, estaran disponibles també les visites virtuals a les Estacions de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) Ter i Llobregat.

 

Com fer la inscripció?

  • Podeu demanar més informació o sol·licitar la realització del taller enviant un correu electrònic a visites@atl.cat.

Altres propostes

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.