Anar al contingut

Àmbit d'actuació

ATL gestiona l’abastament d’aigua potable en alta del sistema Ter-Llobregat i s’encarrega de la captació, potabilització i distribució de l’aigua potable fins els dipòsits de capçalera municipals.

ATL subministra aigua potable en alta a més de 100 municipis de les comarques de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, la Selva, el Solsonès, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, el que representa una població al voltant dels 5 milions d’habitants.

La xarxa de distribució que gestiona ATL té més de 1000 quilòmetres de canonades, més de 60 estacions de bombament i una superfície de territori abastit de 2.455 km2.

Per a produir l’aigua, ATL disposa de cinc infraestructures: tres estacions de tractament d’aigua potable, una situada a Abrera i que pren directament l'aigua del riu Llobregat, l'altra situada als termes municipals de La Roca del Vallès, Cardedeu i Llinars del Vallès, que tracta els cabals procedents del riu Ter i una situada a Navès, que tracta l'aigua de l'embassament de la Llosa del Cavall i dues plantes dessalinitzadores, la del Llobregat, situada al Prat de Llobregat, i la de la Tordera, situada a Blanes.

Xarxa regional
Mapa que mostra la ubicació de les comarques abastides per ATL (Solsonès, Anoia, Alt Penedès, Garraf, Baix Llobregat, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme i La Selva) juntament amb les ubicacions de les diferents instal·lacions de producció d’aigua d'ATL (ETAP Llobregat, ETAP Ter, ITAM Llobregat, ITAM Tordera, ED Trinitat, ED Fontsanta).

Municipis

117
Municipis abastits

Població abastida

5 MILIONS
d'habitants

Territori abastit

2.455
Km2

ETAP Llobregat

3,2 m3/s

ETAP Ter

8,0 m3/s

ETAP Cardener

0,35 m3/s

ITAM Llobregat

2,0 m3/s

ITAM Tordera

0,6 m3/s

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.