Anar al contingut

El recurs hídric

Per dur a terme la producció d’aigua destinada al consum humà d’una manera eficient és necessari conèixer la quantitat i qualitat de l’aigua disponible per a ésser captada.

Pel que fa a les dades de quantitat es disposa de les informacions proporcionades per l’Agència Catalana de l'Aigua (ACA) sobre l’estat dels embassaments.

Quant a la qualitat comptem amb uns punts de control al llarg del riu Llobregat i al sistema d’embassaments (Sau, Susqueda i Pasteral), on es fan controls analítics per tal de:

  • Tenir coneixement la qualitat de l’aigua captada per les plantes i la certesa raonable de que és l’adient per assegurar la possibilitat del seu tractament
  • Preveure empitjoraments puntuals de la qualitat (abocaments, trencaments de col·lectors, baixades de cabal,etc.) o a mig termini (sequeres, afloraments algals…).
  • Realitzar un servei de seguiment i alerta davant un empitjorament de la qualitat

ATL realitza la feina de camp de mostreig i perfils de qualitat en profunditat a l'interior dels embassaments, realitzant gran nombre de determinacions analítiques químiques al laboratori. 

També gestiona la captació de l'aigua dels embassaments, per mitjà de comportes a diferents profunditats de les torres de captació que es troben als embassaments de Sau i Susqueda, per tal de disposar sempre de l'aigua prepotable de la millor qualitat, per tractar-la després a l'ETAP del Ter.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.