Anar al contingut

Sostenibilitat

El Pla de Sostenibilitat proposa accions per reduir l’impacte negatiu generat i a la vegada crear valor per l’empresa, el medi ambient i la societat. Els vectors que s’han tingut en compte són: l’aigua, l’energia, l’ambientalització, els residus, la contaminació, la biodiversitat, i per últim, la comunicació, la formació i la sensibilització.

Per cada un d'aquests vectors s’ha definit un objectiu i una sèrie d’actuacions de les que a continuació se’n fa un resum:

Aigua: Mantenir el rendiment hidràulic de la xarxa de distribució i de les plantes de producció, així com afavorir l'estalvi d'aigua als edificis. D’aquesta manera preservem un dels recursos més importants per ATL i per la societat. 

Energia: Millorar l'eficiència energètica i apostar per les energies renovables és bàsic per acostar-nos a l’objectiu de la Unió Europea pel 2020, és a dir, reduir un 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle, augmentar un 20% la producció d’energia renovable i millorar un 20% l’eficiència energètica.

Ambientalització: Reduir la petjada de carboni de l'empresa. El seu càlcul es complementa amb l’anàlisi del cicle de vida per determinar punts concrets sobre els quals es pot actuar per reduir les emissions de CO2

Residus: Optimitzar la gestió de residus. El reciclatge s’ha de veure com una alternativa quan no podem fer res més per reduir-ne la generació. Per això es proposa un tractament tèrmic per la millora de l’assecat de fangs o l’eliminació dels gots de plàstic de les oficines, així com l’optimització de l’ús del paper. 

Contaminació atmosfèrica i acústica: Reduir les emissions directes de gasos d’efecte hivernacle i monitoritzar la contaminació acústica. Entre altres actuacions, caldrà optimitzar la flota de cotxes així com fer un Pla de Mobilitat dels treballadors/es d’ATL. 

Biodiversitat: Contribuir a la protecció de la biodiversitat de l’àmbit d’ATL amb actuacions que es portin a terme dins de l’empresa, com el reaprofitament de l’aigua de procés o la salmorra, o la col·laboració amb associacions i institucions de Catalunya que treballen per preservar les zones naturals més vulnerables.

Comunicació, formació i sensibilització: Comunicar de forma efectiva els objectius del pla de sostenibilitat a tots els grups d'interès per tal que sigui un treball d’empresa. Serà necessari fer un pla de comunicació on es recullin totes les actuacions, així com campanyes de formació i conscienciació. 

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.