Anar al contingut

Xarxa de distribució

La xarxa de distribució d'ATL rep l'aigua dels rius Llobregat, Ter i Cardener, i de les plantes dessalinitzadores situades a les desembocadures dels rius Llobregat i la Tordera.

L’aigua provinent del riu Ter es capta a l’embassament del Pasteral, aigües avall dels embassaments de Sau i Susqueda. Des d’aquesta captació arriba a l'ETAP del Ter (8m3/s), situada als termes municipals de Llinars del Vallès, Cardedeu i la Roca del Vallès. La captació d’aigua provinent del riu Llobregat es realitza a la l'ETAP del Llobregat, ubicada al terme municipal d’Abrera (3,2 m3/s). L’aigua del riu Cardener, provinent de l’embassament de La Llosa del Cavall, és tractada a l’ETAP Cardener (0,35m3/s), situada al terme municipal de Navès.

Una vegada potabilitzada, l’aigua s’emmagatzema als dipòsits generals d’ambdues plantes per tal de ser distribuïda, a través de la xarxa, fins als punts de lliurament dels municipis que formen part de l’abastament d’ATL.

Les dues dessalinitzadores capten l’aigua del mar i la transformen en aigua potable. La de la Tordera (20 Hm3/any) es reparteix entre els municipis de la zona costanera de la comarca de la Selva amb els municipis de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar; el Maresme Nord amb les poblacions de Palafolls, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Canet de Mar, Malgrat, Pineda, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle, Sant Pol de Mar i Santa Susanna, així com la potabilitzadora del Ter.

L’aigua de la Dessalinitzadora del Llobregat (60 Hm3/any) s’envia, un cop potable, als dipòsits de Fontsanta situats a Sant Joan Despí.

ATL subministra aigua potable directament a 117 municipis de 10 comarques: l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, la Selva, el Solsonès, el Vallès Oriental i l’Occidental.

En el següent mapa està representada la xarxa regional així com l'emplaçament de les diferents instal·lacions.

Xarxa regional
Mapa que mostra la ubicació de les comarques abastides per ATL (Solsonès, Anoia, Alt Penedès, Garraf, Baix Llobregat, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme i La Selva) juntament amb les ubicacions de les diferents instal·lacions de producció d’aigua d'ATL (ETAP Llobregat, ETAP Ter, ITAM Llobregat, ITAM Tordera, ED Trinitat, ED Fontsanta).

Població abastida

5 MILIONS
d'habitants

Territori abastit

2.455
Km2

Longitud de la xarxa

més de 1000 km
de canonades

Estacions

64 ESTACIONS
de bombament

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.