Xarxa de distribució

La xarxa de distribució d'ATL rep l'aigua dels rius Llobregat, Ter i Cardener, i de les plantes dessalinitzadores situades a les desembocadures dels rius Llobregat i la Tordera.

L’aigua provinent del riu Ter es capta a l’embassament del Pasteral, aigües avall dels embassaments de Sau i Susqueda. Des d’aquesta captació arriba a l'ETAP del Ter (8m3/s), situada als termes municipals de Llinars del Vallès, Cardedeu i la Roca del Vallès. La captació d’aigua provinent del riu Llobregat es realitza a la l'ETAP del Llobregat, ubicada al terme municipal d’Abrera (3,2 m3/s). L’aigua del riu Cardener, provinent de l’embassament de La Llosa del Cavall, és tractada a l’ETAP Cardener (0,35m3/s), situada al terme municipal de Navès.

Una vegada potabilitzada, l’aigua s’emmagatzema als dipòsits generals d’ambdues plantes per tal de ser distribuïda, a través de la xarxa, fins als punts de lliurament dels municipis que formen part de l’abastament d’ATL.

Les dues dessalinitzadores capten l’aigua del mar i la transformen en aigua potable. La de la Tordera (20 Hm3/any) es reparteix entre els municipis de la zona costanera de la comarca de la Selva amb els municipis de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar; el Maresme Nord amb les poblacions de Palafolls, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Canet de Mar, Malgrat, Pineda, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle, Sant Pol de Mar i Santa Susanna, així com la potabilitzadora del Ter.

L’aigua de la Dessalinitzadora del Llobregat (60 Hm3/any) s’envia, un cop potable, als dipòsits de Fontsanta situats a Sant Joan Despí.

ATL subministra aigua potable directament a 115 municipis de 9 comarques: l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, la Selva, el Vallès Oriental i l’Occidental.

En el següent mapa està representada la xarxa regional així com l'emplaçament de les diferents instal·lacions.

Població abastida

5 MILIONS
d'habitants

Territori abastit

1.800
Km2

Longitud de la xarxa

més de 1000 km
de canonades

Estacions

64 ESTACIONS
de bombament

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.