Anar al contingut

Estació distribuïdora de Fontsanta

L'estació distribuïdora de Fontsanta, situada a Sant Joan Despí, connecta entre sí d'una manera directa i amb capacitat suficient, els sistemes Ter-Llobregat, que són les principals fonts de proveïment de la seva xarxa regional, juntament amb els cabals procedents de les dessalinitzadores de la Tordera i del Llobregat.

L'estació de bombament, situada dins l'estació distribuïdora de Fontsanta, és un element imprescindible en aquesta interconnexió. El bombament es troba connectat als dipòsits de Fontsanta, on arriben els cabals procedents de l'estació de tractament d'aigua potable del Llobregat i de la dessalinitzadora del Llobregat.

Per altra banda, els cabals procedents del riu Ter arriben a l'estació distribuïdora de la Trinitat (Barcelona), i després poden ser enviats a l’estació distribuïdora de Fontsanta mitjançant un túnel sota la serralada de Collserola. Aquest túnel permet que l’aigua circuli de la zona Llobregat a la zona Ter i viceversa.

L'estació de bombament de Fontsanta també permet impulsar l'aigua cap a l'estació de tractament d'aigua potable del Llobregat (Abrera).

Característiques tècniques

Estació de bombament
Cabal a bombejar fins a l’Etap Llobregat 3,3 m³/s
Cabal a bombejar fins a l’Estació distribuïdora de Trinitat 4 m³/s
Túnel d’interconnexió
Longitud total 12 km
Diàmetre 6 metres
Diàmetre canonada interior 1,8 metres
Emmagatzematge d’aigua tractada
Capacitat d’emmagatzematge 116.000 m3

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.