Anar al contingut

Estació distribuïdora de la Trinitat

L'estació distribuïdora de la Trinitat (EDT) distribueix i regula l'entrega d'aigua procedent de l'estació de tractament d'aigua potable (ETAP) del Ter, als diferents pisos de la xarxa arterial de Barcelona. Aquesta infraestructura consta, entre d'altres elements, de dues centrals subterrànies de generació elèctrica, una estació de bombament al pis 200, 5 dipòsits de regulació, 400 m de galeries i 3.000 m de canonades que uneixen els diferents elements funcionals de les instal·lacions.

Els dipòsits d'emmagatzematge de l'ETAP del Ter enllacen directament amb el pis de cota 130 que és el de major consum de la xarxa. Quatre alternadors aprofiten l'energia de l'aigua al caure fins els pisos de cotes 100 i 70. Al mateix temps, l'energia generada alimenta l'estació d'impulsió del pis 200 i en connexió amb la xarxa exterior elèctrica es compensen els superàvits o dèficits produïts. Sis obturadors de disc en paral·lel garanteixen l'entrada d'aigua als diferents dipòsits en cas d'avaria dels grups alternadors.

Característiques tècniques

 
Cabal de distribució 6,5 m³/s
Capacitat màxima de distribució 11 m³/s

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.