Anar al contingut

Notícies

ATL i la Universitat Politècnica de Catalunya renoven el conveni per a l’estudi del rendiment de la xarxa

Reunió UPC conveni 2024
22/02/2024

El conveni, amb un import total de 60.000€, s’emmarca dins les activitats d’R+D+i d’ATL per assegurar de manera externa l’eficiència hidràulica de la seva xarxa de distribució.

L’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) i el Departament d’Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial (DESAII) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), han signat un conveni per l’estudi i propostes de millora de l’eficiència de la xarxa de distribució d’aigua gestionada per l’Ens.

Amb aquest estudi, ATL millorarà el coneixement de l’eficiència de la seva xarxa de distribució, cosa que permetrà millorar, al seu torn, l’operativa diària i donar resposta als requeriments legislatius.

El DESAII validarà la metodologia que ATL aplica per fer el seguiment, avaluació i validació dels models desenvolupats per a la gestió d’indicadors d’eficiència de la mesura de cabals.

Un d’aquests indicadors és el rendiment de xarxa hidràulic, que relaciona el volum d’aigua que entra a la xarxa de distribució respecte al volum d’aigua facturada i utilitzada en tasques d’operació.

La darrera dada disponible, corresponent a l’any 2022, mostra un comportament molt estable durant tot l’any, resultant un valor mitjà del 98,21%, considerat com a molt satisfactori gràcies al bon estat general de les infraestructures, a les tasques de manteniment i al seguiment continu dels volums mesurats per la xarxa de cabalímetres.

Els resultats globals dels rendiments econòmic i hidràulic de l’any 2022 van superar per primer cop el 97% posant de manifest que ATL, amb l’esforç continuat tant a nivell econòmic com a nivel tècnic realitzat durant aquests últims anys, està consolidant un molt bon rendiment hidràulic de la xarxa.

El conveni, amb un import total de 60.000€, s’estableix per 4 anys a partir de l’1 de febrer de 2024.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.