Notícies
Lliurament dels I Premis Càtedra ATL de l’aigua potable

- Els premis s’han lliurat en el marc de la jornada “Nous reptes en aigua al territori”, organitzada pel Campus Aigua i la Càtedra ATL de l’aigua potable
- La consellera de Territori, Transició Ecològica i Habitatge, Sílvia Paneque, ha inaugurat la jornada acompanyada del vicerector de Projectes Estratègics i Internacionalització, Josep Calbó; la directora del Campus de l’Aigua de la UdG, Clàudia Fontàs; i el director de la Càtedra ATL d’Aigua Potable de la UdG, Hèctor Monclús.
El dia 23 de maig, en el marc de la jornada "Nous reptes en aigua al territori: millora de la gestió de les inundacions i adaptació a les noves normatives de qualitat " organitzada conjuntament pel Campus Aigua de la Universitat de Girona i la Càtedra ATL de l'aigua potable, ha tingut lloc l’entrega dels premis de la Càtedra, destinats als millors treballs de recerca de batxillerat, de final de grau i màster i tesis doctorals.
L’objectiu dels premis és el d'introduir la temàtica de la potabilització d’aigües entre l’estudiantat de batxillerat, grau, màster i doctorat per atreure el talent i potenciar els projectes que estudiïn l’aigua potable alhora que es fa un reconeixement d’aquells treballs d’excel·lent qualitat.
Els treballs premiats en aquesta primera edició han estat:
- Jan Amigo Suy, Premi al millor treball de recerca de batxillerat "Anàlisi de la presència de clorurs, diòxid de carboni i duresa del riu Ter durant el seu curs".
- Afra Estanyol Mola, Premi al millor treball final de grau "A Comprehensive Study of Chemical and Microbial Risks of Drinking Water".
- Gemma Moncusí Prieto, Premi al millor treball final de màster "Evaluation of membrane technologies for drinking water treatment".
- Alba Ceballos Escalera, Premi a la millor tesi doctoral "Electro-bioremediation of nitrate nitrate-contaminated groundwater".
La jornada, que s’ha celebrat al Parc de Recerca i Innovació de la UdG, ha reunit a experts, administracions, empreses i entitats vinculades al sector de l’aigua per abordar dues qüestions clau: la gestió de les inundacions en un context de canvi climàtic, i l’adaptació a noves normatives europees i estatals sobre qualitat de l’aigua.
Amb aquesta jornada, el Campus Aigua i la Càtedra ATL de l'aigua potable han volgut oferir un espai de debat, aprenentatge i col·laboració, amb l’objectiu d’enfortir la capacitat de resposta del territori.
La cloenda de la jornada ha estat a càrrec del director d’ATL, David Vila, que ha destacat que la col·laboració entre experts, administracions, empreses i entitats és clau per avançar cap a una gestió més sostenible i resilient de l’aigua i ha demanat a tots els agents implicats que estableixin sinergies per avançar plegats.