Anar al contingut

Notícies

La consulta, que culminarà amb l’elaboració, per primer cop, d’un reglament regulador, reforçarà la seguretat jurídica dels prestadors i els destinataris del servei i millorarà la definició dels àmbits d’intervenció de les diferents administracions.

salt aigua
24/04/2019

L’objectiu és millorar l’abastament d’aigua, amb una gestió flexible i eficient dels recursos disponibles, tenint en compte les diferents fonts (superficials, aqüífers i dessalinització).

Es pretén, per tant, per primera vegada, reflectir, definir i articular el servei de competència de la Generalitat de Catalunya, tenint en compte l’existència i gestió de tres tipologies diferents d’infraestructures d’abastament en alta: la primera d’elles fa referència a unes instal·lacions de titularitat del Govern català i que les explota de manera directa ATL; la segona té relació amb unes altres infraestructures que estan gestionades per operadors que el presten per encàrrec de la Generalitat de Catalunya (com per exemple, les de Taigua) i, finalment, unes instal·lacions que no són titularitat del Govern, però que estan vinculades al servei esmentat i a reversió (com per exemple les d’Aigües de Barcelona), i que transitòriament mantenen el règim d’explotació que tinguessin en el moment de declaració del servei de la Generalitat de Catalunya l’any 1990.

Font: govern.cat/salapremsa

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.