Anar al contingut

Notícies

5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient

Dia Mundial Medi Ambient 2021
04/06/2021
  • El lema d’enguany és “Reimagina, recrea, restaura”
  • El Dia Mundial del Medi Ambient 2021, marcarà també l’inici del Decenni de les Nacions Unides sobre la Restauració dels Ecosistemes.

El dissabte 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, designat per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1972. Aquell any, els organitzadors de la Conferència d’Estocolm, van instar als governs i organitzacions perquè cada any, en aquesta data, impulsessin diferents activitats per refermar la seva preocupació per la protecció i millora del medi ambient.

Això ha permès que aquest Dia s’hagi convertit en una plataforma global per crear consciència i proposar accions davant dels temes més urgents, des de la contaminació marina i l’escalfament global fins als actuals nivells de consum insostenibles.

Enguany, el Dia Mundial del Medi Ambient se centra en la restauració d’ecosistemes amb el lema "Reimagina, recrea, restaura". Restaurar els ecosistemes significa prevenir, aturar i revertir el dany ocasionat, deixar d’explotar la natura per passar a guarir-la. És el que s’ha anomenat el Decenni de la Restauració d’Ecosistemes 2021-2030, en el que es pretén abordar mesures per prevenir, aturar i revertir la degradació dels ecosistemes en tots els continents i oceans per tal de combatre el canvi climàtic i prevenir una extinció massiva.

Per commemorar aquest Dia, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, organitza l’acte virtual “Joves i natura”, el dilluns 7 de juny a les 17:00 hores. L’acte comptarà amb la benvinguda de l’Hble. Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la cloenda anirà a càrrec d’Anna Barnadas, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat.

A més, a la web oficial del Dia Mundial del Medi Ambient, podeu consultar una guia pràctica de les accions que poden detenir la degradació dels ecosistemes i fomentar-ne la seva recuperació.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.