Anar al contingut

Notícies

Resultats del càlcul de la petjada de carboni

Llums i moviment
25/06/2021
  • ATL està compromesa amb la reducció d’emissions i calcula anualment aquest indicador des de l’any 2016
  • Durant el 2020, s’han compensat 1.000 tCO2eq a través de projectes de reducció d’emissions de GEH

L’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) ha dut a terme el càlcul de la petjada de carboni corresponent a l'any 2020 per tal de conèixer la dimensió global de l'impacte de la seva activitat sobre el canvi climàtic. La petjada de carboni és l’indicador de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) associades al cicle de vida d’un producte, servei o organització i valora l’impacte que tenen les activitats de l’empresa en el medi ambient.

ATL calcula aquest indicador de manera anual des de l'any 2016 i els seus resultats permeten a l’empresa focalitzar els vectors prioritaris sobre els quals s'ha d'actuar per aconseguir reduir les emissions atmosfèriques.

La petjada de carboni es quantifica en emissions de CO2 equivalent que són alliberades a l’atmosfera i s’expressa en tones de CO2 equivalent (tCO2 eq).

El resultat del càlcul de la petjada de carboni a ATL l’any 2020 és de 43.544,21 tCO2 eq.

D’aquestes, un 99,39% (43.279,80 tCO2 eq) corresponen a emissions relacionades amb el consum de reactius utilitzats en els tractaments de potabilització i dessalinització i que, tot i haver disminuït un 9% respecte el 2019, s'aprecia un increment al llarg dels últims anys.

La resta, un 0,61% (264,41 tCO2 eq) corresponen a emissions que tenen a veure amb el consum de combustible en calderes i vehicles i fuites de gasos refrigerants dels equips de climatització. En aquest cas, han tingut una davallada de l’11% respecte el 2019 i del 44% respecte el 2016.

Finalment, les emissions vinculades al consum d’electricitat, han estat de 0,0 tCO2 eq, gràcies al fet que el 100% de l'energia elèctrica adquirida prové de fonts d'energia renovables.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.