Anar al contingut

Notícies

El municipi de Calaf es connecta a la xarxa d’abastament d'aigua en alta Ter - Llobregat

Connexió Calaf - ATL
12/07/2021
  • ATL subministrarà l’aigua provinent de l’embassament de La Llosa del Cavall
  • La finalització de les obres de connexió dels dipòsits municipals amb la xarxa d’abastament en alta permetrà solventar els problemes de qualitat de l’aigua que patia regularment aquest municipi
  • El cost d’aquestes obres ha estat de 200.000 euros

L’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) ha començat a donar el servei de subministrament d’aigua potable en alta al municipi de Calaf, que s’incorpora així a la seva xarxa d’abastament.

Per tal de posar en servei l’abastament d’aigua en alta a Calaf, l’any 2011 l’empresa Acuamed va construir un ramal d'aproximadament 4 quilòmetres de longitud des de l'entrada del dipòsit de la Molsosa i que es nodreix de l'artèria del Cardener. Aquesta artèria és una conducció que connecta l’ETAP del Cardener amb el dipòsit d'Òdena.

Tot i així, no es va arribar a executar la connexió d’aquest ramal amb els dipòsits del municipi.

Les obres que ara ha executat ATL, han perllongat aquest ramal uns 300 metres fins arribar als dipòsits municipals, permetent, doncs, la seva connexió a la seva xarxa d’abastament.

L’aigua provinent de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) del Cardener, que pren l'aigua de l'embassament de la Llosa del Cavall, és transportada per gravetat i lliurada als dipòsits de capçalera municipals.

Fins ara, per al subministrament d’aigua d’aquesta localitat s’utilitzaven recursos propis, com ara pous i aportacions de la riera del Mantellí que, tot sovint, presentaven problemes de qualitat derivats dels elevats nivells de nitrats en l'aigua captada.

La connexió a la xarxa d’abastament d’ATL i l’aportació d’aigua provinent de la Llosa del Cavall, permetran millorar la qualitat de l’aigua i assegurar el servei en èpoques de sequera.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.