Anar al contingut

Notícies

ATL aprova el seu Pla de mesures antifrau

Passadís decantadors
07/02/2023

Amb aquest Pla, ATL reforça el seu compromís ferm i absolut d'evitar i no tolerar conductes de frau i corrupció, ni l’existència de conflictes d' interès i garantir que, en el seu àmbit d'actuació, els fons públics s'utilitzen de conformitat amb la normativa d'aplicació.

El Consell d’Administració de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), durant la reunió celebrada el 31 de gener de 2023, ha aprovat  el Pla de mesures antifrau, document que s’emmarca dins el sistema de prevenció de riscos legals de l’organització.

El seu objectiu és la prevenció, detecció, correcció i persecució del frau i la corrupció i el conflicte d'interessos. En aquest sentit, el Pla concreta les mesures de control del risc de frau en la gestió dels fons públics, nacionals i europeus, en el marc dels processos de contractació pública que realitzi ATL.

El Pla pretén oferir una guia i procediment al personal vinculat a la gestió de la contractació pública amb fons públics, nacionals i europeus, sobre el compliment de les esmentades obligacions tant per part d’ATL com per part dels beneficiaris executors de les actuacions.

Amb l’aprovació d’aquest Pla, es dona compliment a les  disposicions  de  l'article  22  del  Reglament  (UE) 241/2021, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, pel qual s'estableix el Mecanisme de Recuperació i Resiliència, que imposa als Estats Membre l'obligació d'adoptar les mesures adequades per protegir els interessos financers de la Unió en executar l’esmentat Mecanisme, i que va estar traslladat i desenvolupat al nostre ordenament jurídic a través de l’Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre.

El Pla de mesures antifrau entra en vigor en la data de la seva aprovació pel Consell d’Administració i estarà vigent mentre no s’aprovi la seva derogació o modificació.

Fitxers adjunts

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.