Anar al contingut

Notícies

El nou dipòsit d'aigua d'ATL a Sant Andreu de la Barca reforça la garantia de subministrament del municipi

Inauguració Can Salvi 1
07/07/2022
  • La secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, ha inaugurat la instal·lació, amb una capacitat de 5.000 m3
  • Les obres han inclòs una important actuació d’integració ambiental i paisatgística

La secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, i el gerent de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), José Miguel Diéguez, acompanyats de l’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, han inaugurat aquest matí el nou dipòsit d’aigua d’aquest municipi. La construcció de la nova infraestructura es va dur a terme durant l’any 2021 però no ha estat fins al mes de maig que s’ha pogut posar en servei, un cop ha estat disponible la connexió de servei a la xarxa elèctrica.

El subministrament d'aigua al nou dipòsit es realitza des de la canonada que uneix l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) del Llobregat i l’Estació Distribuïdora de Fontsanta, a Sant Joan Despí. La instal·lació d’una canonada d'acer de 50 centímetres de diàmetre i 800 metres de longitud en permet la connexió amb aquesta important artèria, de 2,4 metres de diàmetre, que transporta l’aigua produïda a l’ETAP Llobregat.

Barnadas ha destacat la importància de la instal·lació en un escenari d’emergència climàtica, mostrant-se convençuda que “hem de seguir treballant en innovació, recerca i nous sistemes perquè hem de poder continuar abastint, mentre que la disponibilitat d’aigua dolça cada cop és més limitada”. 

A més de permetre una major reserva d’aigua, la instal·lació, d’una capacitat de 5.000 m3 i dues cambres per facilitar les tasques de manteniment, suposa un reforç de la garantia de subministrament del municipi, ja que, fins l'acabament d'aquesta obra, en cas d'haver de deixar fora de servei l'artèria ETAP Llobregat-Fontsanta, el temps de disponibilitat de les reserves era molt ajustat.

Les obres s'han completat amb una instal·lació de cloració, així com amb les connexions amb els dos dipòsits municipals ja existents i amb la xarxa de distribució municipal.

El dipòsit està situat a Can Salvi, una zona d'equipaments que es veu des de la major part del nucli urbà. Per aconseguir una bona integració ambiental i paisatgística s'ha fet una important actuació de l'entorn afectat per les obres. El cost del conjunt de l'actuació ha estat de 3,3 milions d'euros.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.