Anar al contingut

Notícies

Resultats del càlcul de la petjada de carboni

Posta de sol al Prat
01/07/2022
  • ATL està compromesa amb la reducció d’emissions i calcula anualment aquest indicador des de l’any 2016
  • Durant el 2021, s’han compensat 1.000 tCO2eq a través de projectes de reducció d’emissions de GEH

L’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) ha dut a terme el càlcul de la petjada de carboni corresponent a l'any 2021 per tal de conèixer la dimensió global de l'impacte de la seva activitat sobre el canvi climàtic. La petjada de carboni és l’indicador de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) associades al cicle de vida d’un producte, servei o organització i valora l’impacte que tenen les activitats de l’empresa en el medi ambient.

ATL calcula aquest indicador de manera anual des de l'any 2016 i els seus resultats permeten a l’empresa focalitzar els vectors prioritaris sobre els quals s'ha d'actuar per aconseguir reduir les emissions atmosfèriques.

Enguany, degut a l’aplicació de la norma ISO 14064-1-2019, s’ha calculat totes les categories d’emissions indirectes de GEH. Això ha comportat que s’hagin inclòs al càlcul 6 noves categories: compra d’altres béns i serveis, béns de capital, combustible i activitats relacionades amb l’energia, desplaçaments corporatius, desplaçaments in itinere i fi de vida dels productes venuts.

La petjada de carboni es quantifica en emissions de CO2 equivalent que són alliberades a l’atmosfera i s’expressa en tones de CO2 equivalent (tCO2 eq).

El resultat del càlcul de la petjada de carboni a ATL l’any 2021 és de 74.128,44 tCO2 eq.

D’aquestes, un 99,57% (73.812,82 tCO2 eq) corresponen, majoritàriament a emissions relacionades amb el consum de reactius utilitzats en els tractaments de potabilització i dessalinització, i que, tot i haver disminuït respecte el 2020, s'aprecia un increment al llarg dels últims anys.

La resta, un 0,43% (315,62 tCO2 eq) corresponen a emissions que tenen a veure amb el consum de combustible en calderes i vehicles i fuites de gasos refrigerants dels equips de climatització. En aquest cas, han tingut un augment del 19,37% respecte el 2020 i una davallada del 32,99% respecte el 2016.

Finalment, les emissions vinculades al consum d’electricitat, han estat de 0,0 tCO2 eq, gràcies al fet que el 100% de l'energia elèctrica adquirida prové de fonts d'energia renovables.

Fitxers adjunts

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.