Anar al contingut

Notícies

Dia Mundial de l'Aigua 2022

Dia Mundial de l'Aigua 2022
17/03/2022

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible d’aquest valuós recurs. L'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 22 de de març de 1993 com el primer Dia Mundial de l'Aigua.

El tema del Dia Mundial de l’Aigua d’enguany són les aigües subterrànies i el títol de la campanya és “Aigües subterrànies: fent visible allò invisible”.

Les aigües subterrànies són invisibles, però el seu impacte és visible a tot arreu. Sota els nostres peus, les aigües subterrànies són un tresor amagat que enriqueix la nostra vida. Gairebé tota l'aigua dolça líquida del món és aigua subterrània i, a les zones més àrides del planeta, pot ser la única font d’aigua a l’abast de la població.

Les aigües subterrànies tindran un paper fonamental en l’adaptació al canvi climàtic. Cal que es gestionin de manera sostenible tenint present que, en el nostre context local de sequeres i emergència climàtica, l'ús eficient de l'aigua i l'ús de recursos alternatius son accions claus a impulsar.

L’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) participa activament en el Dia Mundial de l’Aigua posant a disposició de tota la ciutadania recursos presencials i virtuals per conèixer el funcionament de les potabilitzadores i dessalinitzadores.

El seu programa educatiu, Hidrosfera, té per objectiu aproximar la temàtica de l’aigua i i afavorir bones pràctiques en relació a l’ús i l’estalvi d’aigua als centres escolars, cursos de formació i grups d’adults. ATL organitza visites divulgatives a les seves instal·lacions i ofereix també la possibilitat de realitzar un itinerari didàctic virtual per tal de conèixer com s’aconsegueix fer arribar aigua potable i de qualitat a les nostres llars. Aquest itinerari comprèn una activitat autònoma prèvia a la visita, un taller telemàtic guiat per dos educadors i la visita virtual de les instal·lacions.

Per la seva banda, l’Agència Catalana de l’Aigua, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb la coordinació de la Xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat, han presentat un any més el portal interactiu de recursos virtuals L'Aigua per a mi.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha organitzat, a més, un acte institucional per compartir i posar en comú les diverses mirades al voltant de l’aigua i els reptes que ens planteja el context actual de l’emergència climàtica. Per raons de prevenció de la Covid-19 l’acte tindrà lloc el dia 21 de març a partir de les 18.00 hores i serà retransmès en streaming pel canal youtube de l’Agència.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.