Anar al contingut

Notícies

Dia Mundial de l’Aigua 2021 “Valorem l’aigua”

Dia Mundial Aigua 2021
18/03/2021

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra cada any el 22 de març, des de 1993, quan les Nacions Unides va establir aquest dia amb la intenció de destacar la importància de l'aigua dolça i prendre consciència sobre els 2.200 milions de persones que no tenen accés a l'aigua potable.

Un dels objectius principals del Dia Mundial de l'Aigua consisteix en donar suport a la consecució de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 6: aigua i sanejament per a tots d'aquí a 2030, mitjançant l'adopció de mesures per afrontar la crisi mundial de l'aigua.

El tema del Dia Mundial de l'Aigua 2021 és "Valorem l'aigua" i pretén generar un debat públic a escala mundial sobre el valor que la gent atorga a l'aigua en els seus diferents usos i contextos.

La manera en què valorem l'aigua determinarà la manera en què es gestiona i es reparteix. L'aigua té un valor incalculable i extremament complex per a les nostres llars, la nostra cultura, la nostra salut, la nostra educació i la nostra economia, així com també per a la integritat del nostre entorn natural.

Si descuidem qualsevol d'aquests valors, correm el risc de gestionar de manera deficient aquest recurs finit i irreemplaçable. Si no comprenem el valor real i multidimensional de l'aigua, no podrem preservar aquest recurs crític en benefici de tots.

La campanya "Valorem l'aigua" convida a la gent a aportar les seves històries, reflexions i experiències sobre el valor de l'aigua, que significa coses diferents per a cada persona.

Així, deixant constància de tot el ventall de formes en què l'aigua és útil per a les nostres vides, podrem atorgar a l'aigua el valor que realment té i preservar amb eficàcia aquest recurs.

A partir dels missatges etiquetats amb #Water2Me a les xarxes socials, es recopilarà una selecció representativa de comentaris i opinions i s'elaborarà un document sobre el què l'aigua significa per a persones de tot el món. El document podrà consultar-se a www.worldwaterday.org a partir del 22 de març de 2021.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.