Anar al contingut

Notícies

El director d’ATL participa al congrés Investagua amb una ponència sobre les necessitats d’inversió

Exterior ETAP Llobregat
30/04/2021

Les principals actuacions incloses al Pla d’inversions i reposicions d’ATL estan destinades a millorar les plantes potabilitzadores del Ter i del Llobregat, adequar conduccions i dipòsits i millorar les instal·lacions de seguretat corporativa.

Durant els dies 12-23 d’abril ha tingut lloc el congrés Investagua, celebrat de manera virtual i organitzat per iAgua, en el que diferents actors de l’administració dels serveis i les infraestructures del cicle urbà de l’aigua han exposat els seus plans i programes d’inversió i han debatut sobre com executar-los.

El director de l’Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat (ATL), Josep Andreu Clariana, va participar en una de les dues sessions dedicades als ens locals i supramunicipals amb competències en la gestió del cicle integral de l’aigua.

Durant la seva intervenció, el director d’ATL va presentar el Pla d’Inversions i Reposicions 2019-2023, que compta amb un pressupost de 150,1 milions d’euros repartits en 197 actuacions. Els dos principals objectius d’aquest Pla són mantenir i millorar la qualitat de l’aigua i assegurar l’abastament i modernitzar la xarxa d’abastament.

El Pla contempla també la redacció dels projectes d’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera, la millora de la conducció que abasteix les comarques del Penedès i el Garraf i el projecte de la futura dessalinizadora del Foix.

Pel que fa als propers plans d’inversió, ATL està duent a terme una priorització objectiva de les necessitats que permetrà establir una ràtio de selecció de les inversions basada en l’eficiència més òptima de la inversió, prioritzant aquelles que tenen un major impacte per a la garantia de subministrament amb el cost mínim d’inversió.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.