Anar al contingut

Notícies

La dessalinitzadora del Llobregat es torna a posar en servei un cop finalitzada l’aturada tècnica planificada

Filtres tancats ITAM Llobregat
07/05/2021
  • Aquesta instal·lació ha estat aturada durant dues setmanes per tal de dur a terme tasques de manteniment planificades
  • La producció de la planta ha estat assumida mentrestant per la resta de plantes productives d’ATL

L’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) ha posat de nou en servei la Instal·lació de Tractament d’Aigua Marina (ITAM) del Llobregat, un cop finalitzats els treballs de manteniment previstos.

Entre els dies 12 i 28 d'abril, la ITAM Llobregat ha dut a terme una aturada tècnica planificada, durant la qual s'han desenvolupat diverses actuacions de manteniment, inspeccions de les instal·lacions elèctriques, inspeccions de l'estat de diferents elements del procés, i millores en el programa del sistema de control de la planta.

La ITAM Llobregat ha reprès el seu funcionament normal el dia 29 d’abril, amb la consigna de producció corresponent a l'actual estat hidrològic dels embassaments del Ter i Llobregat, és a dir, amb un bastidor d’osmosi inversa en producció.

Les aturades tècniques de la planta es realitzen amb una periodicitat semestral, amb l'objecte de permetre realitzar tasques de manteniment que no es poden dur a terme amb la planta en servei, com poden ser les revisions d'instal·lacions elèctriques, les neteges dels dipòsits i les inspeccions interiors d'elements del procés, entre d’altres.

En aquesta ocasió en concret, s’han substituït els rodets de la canonada general de dues línies dels filtres tancats, s’ha dut a terme la neteja del fons dels tancs de flotació i del dipòsit d'aigua producte i s’ha substituït la junta d’una de les canonades d’impulsió de l‘arqueta de captació.

Durant el període d'aturada de la ITAM Llobregat, la seva producció ha estat assimilada per la resta de plantes de tractament d'ATL, cobrint la demanda del sistema amb la deguda garantia d'abastament.

Amb la dessalinitzadora del Llobregat es garanteixen i complementen les demandes d'aigua potable a la xarxa d'ATL, incorporant 60 Hm3/any d'aigua de mar dessalinitzada.

La xarxa de distribució d'ATL rep l'aigua dels rius Llobregat, Ter i Cardener, i de les plantes dessalinitzadores situades a les desembocadures dels rius Llobregat i la Tordera.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.