Anar al contingut

Notícies

Dia Mundial de l'Aigua 2023

V Congrés Aigua Tarragona
24/03/2023

Com cada any, l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), va participar en el Dia Mundial de l’Aigua, des de diferents vessants.

El dimecres 22 de març, en el marc del V Congrés de l’Aigua a Catalunya, el gerent d’ATL, José Miguel Diéguez, va presentar una ponència sobre els escenaris futurs dels costos de l’aigua, en la que va reflexionar sobre els diferents factors que tenen un impacte en els costos de producció.

Enguany, el V Congrés de l’Aigua a Catalunya, organitzat per l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua i sota el lema “Adaptació de la gestió de l’aigua al nou entorn econòmic, social i tecnològic”, va estructurar el seu programa al voltant de tres eixos fonamentals: capteniment social i ambiental front el nou entorn, el nou entorn tecnològic i l’adaptació econòmica a la gestió de l’aigua dins el nou entorn.

La ponència del gerent d’ATL, emmarcada dins d’aquest darrer eix, va presentar els condicionants en la definició dels costos de producció d’aigua, amb aspectes relacionats amb l’energia, el manteniment i el propi procés de potabilització però destacant també l’impacte d’altres factors, com la disponibilitat d’aigua o de materials o, per exemple, l’augment dels preus dels carburants i de les assegurances, com a conseqüència dels fenòmens meterològics extrems.

També amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, ATL va oferir, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Abrera, una visita a l’ETAP del Llobregat oberta a la ciutadania d’aquest municipi. Un grup de 20 persones va poder conèixer aquesta instal·lació i les diferents etapes del procés de tractament de potabilització de l’aigua del riu Llobregat.

ATL disposa d’un programa educatiu, Hidrosfera, que té per objectiu aproximar la temàtica de l’aigua i afavorir bones pràctiques en relació a l’ús i l’estalvi d’aigua als centres escolars, cursos de formació i grups d’adults, posant a disposició de tota la ciutadania recursos presencials i virtuals per conèixer el funcionament de les potabilitzadores i dessalinitzadores.

Des de principi d’any, gairebé 1200 persones han visitat les instal·lacions d’ATL, principalment procedents d’escoles i centres universitaris de Catalunya però també d’Alemanya, França i Anglaterra.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.