Anar al contingut

Notícies

El conseller de Territori i Sostenibilitat inaugura l'ampliació del laboratori de l'ACA a l’ETAP Llobregat

Inauguració laboratori ACA
20/12/2019

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat del director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Lluís Ridao, del Director de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), Josep Andreu Clariana, i de l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, entre d’altres autoritats, ha visitat avui el nou laboratori de l’ACA, ubicat dins les instal·lacions de l’ETAP Llobregat que gestiona ATL.

Les obres d’ampliació del laboratori, amb una inversió superior als 1,8 milions d’euros, han permès integrar en un únic espai els dos laboratoris analítics de què disposava l’ACA, millorant així l’operativitat i la coordinació de les activitats analítiques.

El laboratori de l’ACA analitzarà cada any 428.000 paràmetres de més de 16.000 mostres, amb l’objectiu de vetllar per l’estat de les masses d’aigua, les mostres preses a establiments industrials i depuradores, així com de la xarxa d’abastament Ter-Llobregat.

“D’aquí, i d’una bona xarxa de depuració d’aigües, en surt la seguretat de la nostra aigua d’aixeta o de l’aigua de les platges”, ha remarcat Calvet. Comptar amb“un bon sistema d’anàlisi i control de l’aigua ens permet actuar davant l’emergència climàtica”, ha conclòs el conseller.

 

Font: https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/380791/conseller-calvet-inaugura-ampliacio-del-laboratori-aca-abrera

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.