Anar al contingut

Notícies

Inaugurada l’arribada de l’aigua de la Llosa del Cavall a Igualada

Inauguració Llosa-Igualada
30/12/2019

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el director de l’ACA, Lluís Ridao, el director de l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat, Josep Andreu Clariana i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, entre d’altres representants d’Ajuntaments de la comarca de l’Anoia, van inaugurar el passat 27 de desembre l’arribada de l’aigua des de l’embassament de la Llosa del Cavall fins a Igualada.

La conducció que uneix la Llosa del Cavall amb la xarxa d’abastament Ter-Llobregat té més de 76 quilòmetres i la seva posada en servei es va iniciar el passat mes de juny amb la connexió del subministrament d’aigua al municipi de Castellolí.

El conseller Calvet va destacar la millora que aquesta connexió suposarà per al territori i, especialment, per a la comarca de l’Anoia: “La comarca disposarà a partir d’ara d’una triple garantia en el subministrament d’aigua: la connexió a la Llosa del Cavall que es posa en servei; la connexió al sistema Ter-Llobregat a través de la xarxa ja existent d’Igualada fins a Masquefa -una connexió de la qual ja se’n serveix Castellolí- i la connexió a través de l’aqüífer Carme Capellades”.

Aquesta nova infraestructura permetrà reduir la sobreexplotació de l’aqüífer de Carme Capellades, que fins ara constituïa la principal font d’abastament de la comarca de l’Anoia però que actualment es troba en situació de vulnerabilitat.

A curt termini es preveu que una quinzena de municipis de diverses comarques, com el Solsonès i el Bages, es connectin a la nova canonada i puguin rebre també aigua des de la Llosa del Cavall.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.