Anar al contingut

Notícies

Premi a la Millor Iniciativa Pública Energètica

Entrega premis energia 2024
27/06/2024
  • El projecte “Renovables per abaratir l’aigua”, guardonat a la tercera edició dels Premis del Periódico de la Energía.
  • L'empresa pública L'Energètica està desenvolupant un pla per duplicar la capacitat de generació d'energia renovable en infraestructures d’ATL, cosa que permetrà abaratir un 30% el cost de producció d'aigua potable.
  • Set actuacions de L'Energètica i ATL sumaran 7,3 MW de potència i produiran uns 9.500 MWh anuals

 

El dimecres 26 de juny, es va celebrar a Madrid, la Nit de l’energia, un esdeveniment organitzat pel Periódico de la Energía i durant el qual va tenir lloc la III edició dels Premis que atorga aquesta entitat.

El Periódico de la Energía ha reconegut amb aquests premis a 40 projectes del sector energètic en 14 categories diferents.

Daniel Pérez, director general de L’Energètica, i David Vila, director d’ATL, van recollir el Premi a la Millor Iniciativa Pública Energètica, pel projecte “Renovables per abaratir l’aigua”.

El projecte preveu duplicar la potència renovable a diferents instal·lacions d’ATL a través de 7 actuacions que sumaran 7,3 MW de potència i produiran uns 9.500 MWh anuals, amb actuacions a les plantes potabilitzadores del Ter i del Llobregat, a la dessalinitzadora de la Tordera i a diferents dipòsits.

Set projectes que aportaran 7,3 MW de potència

Actualment, L’Energètica gestiona els parcs fotovoltaics de les instal·lacions d’ATL, que ja compten amb 8,23 MW de potència i produeixen uns 9.844 MWh.

Aquestes 7 noves actuacions, permetran doblar la producció actual d’energia renovable procedent de les instal·lacions de gestió de l’aigua, cosa que permetrà abaratir un 30% el cost de producció d'aigua potable.

Iniciatives finalistes

Els projectes finalistes d’aquesta categoria van ser “Salud Sin Daño: Autoconsumo Fotovoltaico Hospital San Pedro de Logroño”, de Ríos Renovables i OHLA i “Begonte Genera: mercado local de la energía”, del Concello de Begonte (Lugo).

La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, va ser l’encarregada d’apadrinar aquesta III entrega dels premis d’El Periódico de l’Energia.

La ministra va fer èmfasi en la importància de l'eficiència energètica i la descarbonització, i va destacar que la carrera industrial al voltant d'aquest procés ja està en marxa. "Sabem que fer un ús intel·ligent de l'energia passa necessàriament per ser el més eficients, per estalviar, per pensar en què es requereix de veritat a cada moment i com trobar la millor resposta”.

Enllaç a la cerimònia d’entrega dels Premis: https://youtu.be/dYcWzIODiuE

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.