Anar al contingut

Notícies

Les obres de connexió amb la xarxa d’ATL garantiran el servei d’aigua a Vallirana al juliol de 2025

Signatura del conveni de connexió amb Vallirana
19/06/2024

• La seva tramitació per emergència ha permès escurçar els terminis i avançar l’obra un any respecte el calendari previst

• Aquestes obres permetran posar fi als problemes de subministrament que pateix el municipi, que s’abasteix actualment d’aigua de pous

L’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez Morales, i el director de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat, David Vila Ligero, han fet avui una visita tècnica de seguiment de les obres de connexió d’aquest municipi del Baix Llobregat a la xarxa d’abastament Ter-Llobregat.

Unes obres que es van iniciar el dia 21 de març, després que s’adjudiquessin amb caràcter d’emergència, cosa que ha permès escurçar els terminis administratius de tramitació de les obres i avançar-les un any respecte el calendari previst.

Actualment, el municipi de Vallirana s’abasteix amb recursos propis mitjançant captacions subterrànies que presenten problemes de qualitat de l’aigua, que es veuen agreujats per la situació de sequera i l’absència perllongada de precipitació. Per tal de donar una solució definitiva a aquesta situació, les obres inclouen la construcció d’un dipòsit de 3.000m3 de capacitat, una estació de bombament i una canonada de 8 quilòmetres de longitud i 300 mil·límetres de diàmetre.

Aquesta canonada connectarà el dipòsit de Vallirana, que ja està en construcció, amb el futur dipòsit de Cervelló, des d’on s’impulsarà l’aigua.
Es preveu que les obres tinguin una durada de 15 mesos i estiguin enllestides al juliol de 2025.

Aquests treballs s’emmarquen en la Llei 9/2023, del 19 de maig, de mesures extraordinàries i urgents per afrontar la situació de sequera excepcional a Catalunya, perquè les administracions competents en el servei d'abastament d'aigua puguin, d'una banda, aprofitar els recursos hídrics de tot el territori català i garantir la prestació adequada dels serveis del cicle de l'aigua, en especial, l'abastament domiciliari d'aigua apta per al consum humà, i, de l'altra, planificar les inversions urgents i habilitar-ne l'execució pel tràmit d'emergència.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.