Anar al contingut

Notícies

La Generalitat assumeix l'explotació del Canal Segarra-Garrigues i la presa de l'Albagés

Foto de grup presa Albagés
07/06/2024

El conseller Mascort i ACUAES van formalitzar ahir el traspàs de la gestió d’aquesta infraestructura clau per al desenvolupament de les terres de Lleida, per al reequilibri i la cohesió territorial, i per al futur del sector.

Amb la cessió de l’explotació, el Departament té previst encarregar la gestió a Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) per a aprofitar l’expertesa d’aquesta empresa pública de la Generalitat en la gestió d’aigua en alta, sense implicar canvis en el funcionament del canal.

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, en nom de la Generalitat de Catalunya, i la presidenta executiva de l’empresa pública estatal Aguas de las Cuencas de España SA (ACUAES), Rosa Cobo, van formalitzar ahir, en l’edifici de control de la presa de l’Albagés, l’acta de cessió de l’explotació del Canal Segarra-Garrigues i l’esmentada presa al Govern català.

En concret, els documents signats ahir són: l’acta de cessió de l’explotació de les infraestructures corresponents a l’actuació Canal Segarra-Garrigues, l’acord de cessió a la Generalitat de Catalunya del contracte de serveis d’explotació del Canal i de la presa de l’Albagés que actualment té subscrit ACUAES per a dur a terme l’explotació de les instal·lacions, i l’acord de cessió del contracte de l’ús de l’edifici que acull el centre de control i d’operacions del Canal.

L'any 2058 finalitzarà el pagament a ACUAES de les obres corresponents al Canal Principial i a la presa de l’Albagés i la Generalitat de Catalunya podrà esdevenir titular de tot el sistema Segarra-Garrigues, atès que ja és propietària de la xarxa secundària de distribució del regadiu.

Nota de premsa del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.