Anar al contingut

Notícies

La Delegació i els serveis territorials de la Generalitat a la vegueria de Barcelona visiten la dessalinitzadora del Prat de Llobregat

DVila delegacio Govern
15/05/2024

El delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs i Alborch, ha visitat la dessalinitzadora del Prat de Llobregat acompanyat per les direccions dels serveis territorials dels departaments de la Generalitat a la vegueria de Barcelona.

L’objectiu de la visita a l’equipament ha estat conèixer el seu funcionament i abordar l’actualitat de la gestió de l’aigua a la vegueria.

Durant la visita, el director de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat, David Vila, ha explicat en detall les característiques i el funcionament de la instal·lació, que dona servei a 4,5 milions d’habitants de l'àrea metropolitana de Barcelona i les comarques del Penedès, el Baix Llobregat, l'Anoia, el Garraf, el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme.

El delegat Joan Borràs ha estat acompanyat per David Agustí i Belart, director dels Serveis Territorials d'Administració Local a Barcelona; Elsa Buenaventura Espin, directora dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Marta Masagué i Arboler, directora dels Serveis Territorials - Departament de Drets Socials; Pere Masó i Anglada, delegat d’Educació de Barcelona del Consorci d'Educació; Albert Grau i Montero, director dels Serveis Territorials d'Educació - Baix Llobregat ; Maite Fons i Aumedes, directora dels Serveis Territorals d'Educació - Vallès Occidental; Lídia Frias i Forcada, directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball; Manel Sorribas i Arenas, director dels Serveis Territorials d'Interior; Emili Mató i Palós, director dels Serveis Territorials Departament de Territori; i Salva Romero i Garcia, director dels Serveis Territorials del Departamet d’Igualtat i Feminismes.

Aquest mateix dilluns, el sistema Ter-Llobregat ha sortit de l’estat d’emergència per sequera i ha tornat a l'escenari d’excepcionalitat arran de la recuperació de les reserves després de les pluges de les darreres setmanes.

Actualment el nivell de reserves en els embassaments de les conques internes se situa al 25,66%, amb una tendència creixent arran de les pluges i el desgel. Cal recordar, que al mes de març el nivell de reserves en l’àmbit Ter-Llobregat era del 15%.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.