Anar al contingut

Notícies

Presentació a Berlin del Sistema d’Ajuda a la Decisió desenvolupat per ATL

ETAP Ter
05/12/2019

El Sr. Lluís Godo, en el marc de les seves activitats de Doctorat Industrial que desenvolupa a ATL, va presentar el Sistema d'Ajuda a la Decisió basat en Intel·ligència Artificial a la Umweltbundesamt (Agència Alemanya del Medi Ambient), a la Technische Universität Berlin (Universitat Tècnica de Berlin) i a la Berliner Wasserbetriebe (Companyia d'aigües de Berlin).

La potabilització d'aigua a Berlin és bastant diferent a la que es duu a terme a Catalunya ja que, en el seu cas, l’aigua que obtenen prové principalment de pous. Berlin té un cicle de l'aigua semi-tancat, en el que les aigües residuals, després de ser tractades, són re-introduïdes als aqüífers.

Molts dels estudis que estan fent actualment tenen a veure amb l’eliminació de micro-contaminants mitjançant aquests sistemes però també estan molt interessats en conèixer com l’aplicació de la IA pot ajudar en l’operació de les infraestructures.

Així doncs, van mostrar molt d’interès en conèixer l’activitat d’ATL en aquest sentit, perquè fa un ús del sistema d'adquisició de dades i és aplicat (tot i que no optimitzi processos) per al seguiment de l'avaluació de risc microbiològic al llarg del procés de potabilització.

L’objectiu de la recerca que està duent a terme el Sr. Lluís Godo i que va presentar a les tres institucions alemanyes és, precisament, desenvolupar, implementar i validar un EDSS (Environmental Decision Support System) compatible amb les ETAPs que gestiona ATL per tal d’automatitzar i reduir la incertesa en els processos de presa de decisions.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.