Anar al contingut

Notícies

Conseller Mascort: “Invertirem més de 123 M€ per optimitzar les instal·lacions de l’ETAP del Ter i millorar la qualitat de l’aigua”

Visita HC Mascort ETAP TER 24.22.2023
24/11/2023

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha anunciat durant una visita a la planta potabilitzadora que properament sortirà a licitació el projecte.

L’ETAP del Ter és la planta de tractament d’aigües potables més gran de Catalunya i bàsica en l’abastament d’aigua a l’àrea metropolitana.

La Generalitat de Catalunya invertirà, a través de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), 123.132.547 milions d’euros en la rehabilitació i modernització de l’Estació de tractament d’aigües potables (ETAP) del Ter, la planta potabilitzadora més gran de Catalunya. Així ho ha anunciat el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort Subiranas, durant una visita a les instal·lacions d’aquesta planta.

El conseller ha explicat que abans d’acabar el mes sortirà a licitació el projecte i la previsió és iniciar les obres a finals de l’any que ve. “Es tracta d’un projecte molt esperat i que ens permetrà modernitzar i optimitzar unes instal·lacions, que en el context actual de canvi climàtic i de sequera són més necessàries que mai”, ha dit Mascort.

“Les obres de rehabilitació i modernització de la planta permetrà millorar la qualitat de l’aigua i, sobretot, posar al dia unes instal·lacions construïdes ja fa més de cinquanta anys”, ha afirmat el conseller.

Entre d’altres actuacions, el projecte de modernització de la planta potabilitzadora preveu la construcció d’un nou dipòsit i una estació de bombament, així com la posada en marxa d’una unitat de desinfecció per ozonització i una nova instal·lació de desinfecció amb hipoclorit sòdic. També es preveu la rehabilitació dels filtres de sorra existents i la disposició de filtres de carbó actiu en gra. Els treballs tindran un període d’execució de 48 mesos i podrien estar enllestits a finals de 2028.

Nota de premsa del Govern.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.