Anar al contingut

Notícies

La connexió de 8 nous municipis de l’Anoia a la xarxa d’abastament d’aigua Ter-Llobregat garantirà l’aigua a nuclis amb reserves inestables

Reunió municipis Anoia 30.11.2023
04/12/2023

El director d’ATL, David Vila, s’ha reunit amb representants municipals per explicar-los els projectes de connexió

Els projectes es licitaran al 2024 i les primeres connexions podrien estar llestes el 2025

El director de de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), David Vila, s’ha reunit aquest dijous amb els alcaldes de 8 municipis de l’Anoia -Copons, Sant Martí Sesgueioles, Jorba, Prats de Rei, Rubió, Sant Pere Sallavinera, Veciana i Calonge de Segarra- per explicar-los els detalls dels projectes de les connexions municipals a aquesta xarxa d’abastament d’aigua en alta.

El Consell d'Administració d’ATL va aprovar ahir dimecres els convenis de connexió a la seva xarxa d'abastament d’aigua en alta d’aquests municipis. Ara caldrà que els plens municipals corresponents aprovin els convenis per procedir a la seva signatura.

Satisfent les necessitats del país

Actualment, aquests municipis s’abasteixen principalment d’aigües subterrànies, a través de pous de captació, i sovint han d’afrontar episodis de baixa qualitat de l’aigua com a conseqüència de l'elevada concentració de nitrats. Aquesta actuació permetrà als municipis disposar d’una garantia d’aigua en quantitat i qualitat provinent de l’embassament de la Llosa del Cavall.

Les obres de connexió les finançarà l'Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i les executarà ATL, amb una inversió prevista de 7,5 MEUR. La previsió és que durant el 2024 es licitin les obres i que les primeres puguin entrar en servei a finals del 2025.

L’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat gestiona l’abastament d’aigua potable en alta del sistema Ter-Llobregat i s’encarrega de la captació, potabilització i distribució de l’aigua potable fins els dipòsits de capçalera municipals. ATL subministra aigua potable en alta a 116 municipis de les comarques de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, la Selva, el Solsonès, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, el que representa una població de més de 5 milions d’habitants.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.