Anar al contingut

Notícies

L’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat ha activat un Pla d’Actuació per tal de garantir l’operativitat de les plantes i de la seva xarxa de distribució

Decantador ETAP Llobregat
10/04/2020

Tant la producció d’aigua com l’operativitat general de la xarxa de distribució, s’han mantingut sense incidències destacables des de la declaració de l’estat d’alerta

Durant l’estat d’alerta, la demanda d’aigua al sistema Ter-Llobregat, s’ha situat a l’entorn del 9,5 m3/s, el que representa una reducció d’un 10% respecte la demanda habitual dels dies laborables.

Davant la declaració de l’estat d’alerta per la gestió de l’emergència sanitària pel COVID-19, l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), ha redactat un Pla d’Actuació i un Pla de Treball amb l’objectiu de garantir el servei de subministrament d’aigua potable que presta.

La situació actual ha comportat una alteració substancial del funcionament de l’empresa pel que fa a l’operació de les plantes potabilitzadores i dessalinitzadores que gestiona ATL, que han requerit de modificacions per tal de garantir la producció d’aigua potable, tant pel que fa a la disponibilitat de materials com a l’organització del personal operatiu.

Per tal de poder mantenir els nivells d’activitat necessaris per la prestació del servei, s’han hagut d’adoptar noves mesures organitzatives i logístiques, i adequar o  intensificar moltes de la ja existents.

En aquest sentit, ATL ha apostat per facilitar el teletreball en tots aquells llocs en el quals era possible i ha prioritzat mesures preventives per garantir el bon funcionament dels centres de control i l’operació de la xarxa, minimitzant al màxim la presència de personal a les plantes.

A més, ha aplicat un Pla de formació urgent per a més de 20 persones per a garantir les suplències en llocs clau que inclou també la possibilitat de traslladar personal d’altres plantes.

Addicionalment, s’ha contractat a personal de reforç i s'han habilitat sales d'operació alternatives per a poder-se utilitzar en cas que resulti afectada alguna de les sales de control principals.

ATL ha elaborat, a més, un Pla de confinament de treballadors a la planta potabilitzadora del Ter per si augmentés el número de baixes entre el personal d’operació, fins el punt de posar en risc el funcionament de la planta. Malgrat tot, a hores d’ara aquest escenari té una baixa probabilitat de succeir.

Per altra banda, l’activitat administrativa, condicionada per l’obligatorietat de confinament del personal, segueix majoritàriament duent-se a terme gràcies a la incorporació del personal a la modalitat de teletreball, a la qual s’hi ha pogut acollir un 44% del total de la plantilla d’ATL.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.