Anar al contingut

Notícies

L'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat revisa el seu Pla d'inversions i reposicions 2019-2023

Obres ITAM Tordera
26/05/2020

El Consell de la xarxa d’abastament Ter-Llobregat va aprovar el juliol de 2019 el Pla d’inversions i Reposicions (PIR) per al període 2019-2023, a la xarxa d’abastament Ter-Llobregat, gestionada per l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), així com les condicions per a la seva execució.

L’acord adoptat contemplava la possibilitat de modificar la planificació aprovada i, després d’un any des de la constitució de l’Ens, s’ha vist la necessitat de sol·licitar la modificació d’aquest Pla per tal d’adequar-lo a la realitat de la seva execució i a les necessitats d’ATL.

El Consell d’Administració d’ATL, en la sessió celebrada el dia 15 d’abril de 2020, va aprovar la proposta de modificació del Pla d’Inversions i el va elevar al Consell de la xarxa per a la seva ratificació.

Els principals motius que sustenten aquesta modificació del Pla són, d’una banda, efectuar una actualització econòmica dels imports previstos inicialment, i, de l’altra, sol·licitar la incorporació de noves actuacions.

Algunes de les noves incorporacions són, per exemple, les obres d’emergència que s’estan duent a terme com a conseqüència de les afectacions causades pel temporal Glòria o l’actualització de les instal·lacions del centre de control de xarxa.

Pel que fa als increments i decrements econòmics respecte la primera versió del PIR, s’han produït principalment per les modificacions que ha calgut fer en els imports d’actuacions inicialment previstos i que, en el moment de concretar i detallar les actuacions, han tingut modificacions a l’alça o a la baixa.

L’increment total proposat d’aquesta nova versió del PIR és de 25,42 milions d’euros, que es podran cobrir amb la tarifa actual d’ATL i amb una replanificació del calendari d’execució del Pla.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.