Anar al contingut

Notícies

Prototip per a la producció d'aigua dolça d’una empresa derivada del CIMNE

Visita CIMNE ITAM Llobregat
16/12/2020

Fresh Water Nature SL (FWN), una empresa derivada del Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria (CIMNE), ha instal·lat recentment un prototip experimental per a la producció d’aigua dolça a la planta dessalinitzadora de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) situada al municipi del Prat de Llobregat, a Barcelona.

La tecnologia de producció d’aigua dolça de FWN es basa en la tecnologia Cool Steam patentada pel CIMNE. Cool Steam és una tecnologia de dessalinització basada en un procés de destil·lació al buit de diverses etapes que aprofita l’excés d’energia dels processos industrials o de la natura, i que pot produir aigua dolça a partir d’aigua salada (fins i tot si té una concentració molt elevada de sals, aigua salobre o aigua marina).

La tecnologia Cool Steam funciona a baixa temperatura i requereix un baix gradient de temperatura general, cosa que facilita l’ús de fonts de calor de baix grau per realitzar el procés de dessalinització tèrmica.

El prototip de FWN ha aconseguit amb èxit una taxa de producció d’aigua dolça d’uns 12 litres/hora, l’objectiu marcat per aquest prototip experimental. L’experiència adquirida durant l’experiment de camp ajudarà a incrementar el procés de producció d’aigua dolça a les plantes pilot de FWN previstes per als propers mesos.

Les fotografies mostren imatges de la planta pilot de FWN a ATL durant la visita que va tenir lloc el 9 de desembre de 2020 per part del senyor Ferran Falcó, secretari general de Territori i Sostenibilitat; Josep Andreu Clariana, director d’ATL; Carlos Miguel, cap de la planta dessalinitzadora d’ATL; Dr. Eugenio Oñate, director de CIMNE; Javier Marcipar, director de CIMNE Tecnología SAU; i diversos investigadors del CIMNE i FWN (Naeria Navarro, Pedro Arnau, Josep Maria Martínez-Iglesias, Javier Soraluce i Jorge Illas).

 

Font: Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l'Enginyeria

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.