Anar al contingut

Notícies

Simulacre a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable del Llobregat

ETAP Llobregat. Decantadors
21/02/2020

L’estació de tractament d’aigua potable del Llobregat (ETAP Llobregat) va ser l’escenari d’un simulacre d’emergència el passat 14 de gener.

L’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) va dur terme aquest exercici per validar els seus plans de resposta que s’activen en una emergència d’aquest tipus (Pla de Seguretat, Pla d’emergències de l’abastament i Pla d’Autoprotecció) i per comprovar els mecanismes de coordinació tant interns com externs.

L’exercici del simulacre va partir d’una explosió i de la generació d’un fum simulat a la línia de decantadors de la planta. En detectar la situació, el control de seguretat va avisar al telèfon d’emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, al Cap de planta i al Centre de Control de l’ETAP. En aquest moment, es va procedir a aturar el tractament d’aigua a l’ETAP.

L’activació del Pla d’Autoprotecció va comportar, a més, l’evacuació efectiva de tot el personal que en aquells moments es trobava a la planta.

Els responsables d’operació van donar les consignes necessàries a la resta de plantes productives i instal·lacions de la xarxa per tal de fer front a l’aturada de producció de l’ETAP. Per la seva banda, el Comitè de crisi es va reunir a les oficines centrals des d’on va fer el seguiment del desenvolupament de l’exercici.

Un cop acabat l’exercici, es va fer una reunió d’avaluació del simulacre per tal d’analitzar els punts a millorar i dur a terme les accions correctores. L’exercici va servir per comprovar l’operativitat dels tres plans activats, per avaluar el temps de resposta, el nivell d’eficàcia i de coordinació de l’organització.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.