Anar al contingut

Notícies

Pasteral

L'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat i l'Agència Tributària de Catalunya signen un conveni per la recaptació per via executiva dels imports corresponents a deutes tributaris i no tributaris

El passat 4 de maig va tenir lloc la signatura d’un conveni entre l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) i l’Agència Tributària de Catalunya en relació amb la recaptació per via executiva dels imports  corresponents a deutes tributaris i no tributaris, del qual es dona publicitat mitjançant la Resolució VEH/1078/2020, publicada el dia 21 de maig al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Núm. 8138).

21/05/2020
Decantador ETAP Llobregat

L’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat ha activat un Pla d’Actuació per tal de garantir l’operativitat de les plantes i de la seva xarxa de distribució

Tant la producció d’aigua com l’operativitat general de la xarxa de distribució, s’han mantingut sense incidències destacables des de la declaració de l’estat d’alerta

Durant l’estat d’alerta, la demanda d’aigua al sistema Ter-Llobregat, s’ha situat a l’entorn del 9,5 m3/s, el que representa una reducció d’un 10% respecte la demanda habitual dels dies laborables.

10/04/2020
ETAP Ter. Entrada d'aigua als decantadors

Per tal de garantir el servei de subministrament d’aigua potable, ATL activa el seu Pla d’actuació davant la situació d’epidèmia per coronavirus (COVID-19)

El procés de tractament que se segueix a les plantes potabilitzadores que gestiona l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), compta amb diferents etapes que actuen com a barreres eficaces per evitar la contaminació microbiològica de l’aigua davant d’una possible presència de bacteris, protozous i virus. En aquest sentit, el coronavirus és també sensible als processos de tractament en general i de desinfecció en particular.

20/03/2020
Canonada ITAM Tordera

ATL fa balanç sobre les afectacions a les seves instal·lacions causades pel temporal Gloria

El pas del temporal Gloria la setmana del 20 de gener d’enguany, va provocar diverses afectacions a les instal·lacions gestionades per l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL).

Caldrà esperar uns dies per tenir una valoració econòmica dels danys ja que en alguns casos, com la planta dessalinitzadora de la Tordera (ITAM Tordera), la dificultat d’accés a les zones afectades impedeix una inspecció acurada de les mateixes. Malgrat això, ATL ha fet un primer balanç de les afectacions i ja està treballant des de la mateixa setmana dels fets per a la seva reparació.

05/03/2020
ETAP Llobregat. Decantadors

Simulacre a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable del Llobregat

L’estació de tractament d’aigua potable del Llobregat (ETAP Llobregat) va ser l’escenari d’un simulacre d’emergència el passat 14 de gener.

L’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) va dur terme aquest exercici per validar els seus plans de resposta que s’activen en una emergència d’aquest tipus (Pla de Seguretat, Pla d’emergències de l’abastament i Pla d’Autoprotecció) i per comprovar els mecanismes de coordinació tant interns com externs.

21/02/2020
Lluis Godo IMSTEC 2020

Participació al Congrés “Membrane science and technology"

El Sr. Lluís Godo, candidat a doctor del centre de recerca LEQUIA (Laboratori d’Enginyeria Química i Ambiental) de la Universitat de Girona i col·laborador de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), va fer una presentació al congrés internacional IMSTEC 2020 (International Membrane Science and Technology), que es va celebrar del 2 al 6 de febrer de 2020 a la ciutat de Sydney, Austràlia.

12/02/2020
ETAP Abrera - EDR

Comunicat de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat en relació amb les notícies publicades recentment sobre la presència de trihalometans a l’aigua potable

Els darrers dies diferents mitjans de comunicació s’han fet ressò dels resultats d’un estudi en el que es relaciona la presència de trihalometans a l'aigua de l’aixeta amb el càncer de bufeta.

L’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL), compleix rigorosament amb la normativa existent en relació a la qualitat de l’aigua (Directiva 98/83/CE, Directiva (UE) 1787/2015 i RD140/2003), que fixa els valors màxims dels compostos que cal controlar a l’aigua potable, entre ells, els trihalometans (THMs).

27/01/2020

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.